Mais – en mengvoer balen persen

Droogstand balen persen

Voor het efficiënt en goed geconditioneerd opslaan van mais en of mengvoer, persen wij (droogstands-) balen op locatie. Het grote voordeel van de geperste balen is dat er voor het voeren steeds maar één verpakking hoeft te worden geopend. Bovendien blijven de smaken en geuren van zowel de mais als het mengvoer beter behouden wanneer het in plastic is verpakt.

We baseren onze kennis niet alleen op onze eigen ervaringen en opleidingen. We maken ook gebruik van adviezen van o.a. dierenartsen en voerexperts.

Waarom balen persen:

Voer mengen op locatie

Voor het persen van mengvoerbalen moet het voer worden gemengd. We werken hiervoor samen met de Roubos Voertechniek. De voordelen voor de boer zijn:

 • Arbeidsbesparing
 • Minder mechanisatie nodig
 • Nauwkeuriger rantsoen voeren
 • Bijproducten mogelijk
 • Beter gemengde structuur
 • Verse koeien en vaarzen ook het juiste rantsoen
 • Digitale registratie van de gevoerde hoeveelheden.

 

Het is mogelijk om zelf het voer te mengen op het moment dat wij komen persen. De praktijk leert echter dat dit niet alleen veel langer duurt, maar ook duurder en minder kwalitatief is.

Advies voer droge koeien

Voor het voeren van droge koeien gelden andere eisen dan verse koeien. We persen daarom mengvoerbalen voor droge koeien. De belangrijkste voordelen van droogstandsbalen zijn:

 1. Beter opname stro in rantsoen.
 2. Broeivrij droge koeien voer.
 3. Uitgebalanceerd voer droge koeien i.p.v. zijkanten kuil en restvoer.
 4. Veel kleinere kans op melkziekte.
 5. Minder afkalfproblemen
 6. Minder nageboorte en lebmaag problemen.
 7. Hogere ds opname.
 8. Beter opstarten.

 

We werken samen met een adviseur met tientallen jaren ervaring met veevoer. Wilt u ook advies voor uw veestapel? Neem dan contact met ons op.